Vuxna

Det är en nyhet för många vuxna att man kan få ett gott resultat med tandreglering i vuxen ålder. För oss är det vardag. Vi kan med glädje säga att vi varje månad kan ta bort tandställningen på 10 till 20 vuxna som erhållit ett bländade leende från att ha haft mer eller mindre sneda tänder.

Att ha tandställning i vuxen ålder kan vara ett kosmetiskt problem för vissa personer, men då har vi flera olika lösningar på detta som kan intressera Dig. Det finns genomskinliga och keramiska fästen, sk vit tandställning. Det finns även tandfärgade. Och Rolls Roysen bland tandställningar heter lingual orthodontics, syns inte alls därför den sätts på baksidan av tänderna.

Sedan 1/7 -08 har en ny tandvårdslag gett avtryck i tandvården. Denna innebär, för den patient som ingår i regelverket och är över 20 år, en stor kostnadsreduktion för större behandlingar så som tandreglering. Om vi får en remiss från Din tandläkare kan vi tillämpa specialistprislistan från Försäkringskassan och Du får det billigare.

Men, om Du söker vård för en mindre avvikelse (oftast estetisk sådan) så kommer den större delen av kostnaden att debiteras Dig själv. Oavsett grad av avvikelse så är Du välkommen till oss.

Hur vet man då om man som patient ingår eller inte i denna försäkring – jo, det bestäms efter en utredning, (avtryck av tänderna, röntgen och foton) som Du gör hos oss.