Om oss

Scan0007 (3)Vi är ett litet tandvårdsföretag som satsat på estetisk tandregleringsvård. Kliniken består av fyra personer varav två är specialister inom ämnesområdet tandreglering.

Jan, en inbiten norrlänning, är utbildad i Umeå; färdig tandläkare 1982 och specialist sedan 1990. Han har lång erfarenhet av både tandreglering och kirurgi och har arbetat en lång period bland Alperna i Schweiz.

Karin har specialistutbildning från Eastmaninstitutet i Stockholm och arbetar sedan 2009 här på kliniken. Hon blev färdig tandläkare 1998 och blev specialist 2005. Fem år tillbringades på Gotland, en sväng i Uppsala men sedan flera år tillbaka i Stockholm igen. Nu är mest på Apeln men lite kvar inom Folktandvården Stockholm ortodonti. Sedan 2021 är Karin ägare av kliniken.

Vi har specialiserat oss på estetisk tandreglering och vill, liksom våra patienter, att man ska märka av behandlingen så lite som möjligt. (Tandreglering tar ju tid). De flesta av våra patienter har ojämna tänder som vi rätar upp till ett estetiskt fulländat resultat. Vi har även en stor grupp av patienter som får tandreglering ”helt osynligt” – detta är vårt specialintresse. Sedan kan vi även hjälpa till med mycket avancerade bettfel – som inte bara kräver tandreglering utan även stor kirurgi – där man flyttar på käkarna, t ex för stora underbett. Detta sker tillsammans med en käkkirurg som vi då planerar vården tillsammans med.

Vår besöksadress ligger centralt i Stockholm och det är lätt att ta sig hit oavsett varifrån i Stockholm man kommer. Nära Centralstationen, T-bana och bussar.

Vi är måna om att hålla god kvalité och service. Vi är medlemmar i Svenskt Näringsliv; vårdföretagarna Almega och har kollektivavtal. Vi är även medlemmar i Privattandläkarna, Tandläkarförbundet och aktiva i Svenska ortodonti föreningen. Vi har avtal med Region Stockholm och samarbete med Försäkringskassan.
Vår mottagning av handikappanpassad.

Varmt välkommen till Tandregleringen Apeln (f.d. Jan Hermansson). Vi behandlar barn och vuxna.